Početna Novosti Blog GEOTEKSTIL - MC PLUS
HIDROIZOLACIJE, GEOTEKSTIL

GEOTEKSTIL - MC PLUS

23. ožujak 2021.


GEOTEKSTIL - poliesterski (PES) i polipropilenski (PP)

 

Geotekstil Mc Plus
 

Geotekstil su jake sintetičke tkanine koje zbog svojih mehaničkih, fizičkih i hidrauličkih svojstava  nalaze široku primjenu u graditeljstvu, materijal izrađen na različite načine od polimernih vlakana ( Poliester, Polipropilen).

Koristi se u visokogradnji i niskogradnji, za stabilizaciju i filtraciju tla. Ne sadrže kemijske adhezive, netoksični su i ne zagađuju okolinu.

Geosintetici su postali neophodni u svim projektima niskogradnje i visokogradnje kako bi se postigla visoka kvaliteta gradnje .

MC Plus nudi na tržištu geotekstil vrhunske kvalitete i po najboljoj cijeni i uvijek na skladištu ima dovoljne količine  robe različitih gramaža i dimenzija. 

 

Geotekstil Mc Plus Geotekstil Mc Plus 

 

MC TEX PES -  je standardni poliesterski geotekstil izrađen od PES vlakana "netkanim" postupkom. U graditeljstvu je nezaobilazan proizvod koji svoju primjenu pronalazi u gotovo svakoj gradnji .

Osigurava stabilizaciju te separira i filtrira tlo . Vlačna čvrstoća ovisi o površinskoj masi tako u ponudi imamo od 150-500gr/m2 i u širinama od 2-4m. Koristi se za konstrukciju raznih terena, pločnika, staza, sustava navodnjavanja, izgradnje cesta...

MC TEX PP - je polipropilenski geotekstil , karakterizira ga visok mehanička snaga i odlična otpornost. Ima širok raspon uporabe zahvaljujući odličnim svojstvima zaštite , ojačanja, separacije, i drenaže i može odgovoriti na najzahtjevnijim zahtjevima projekta. 

  

PODRUČJE PRIMJENE:

  • Kod niskogradnje Geotekstil se koristi kao podloga kod zemljanih radova kod gradnje cesta, šetališta, parkirališta, zelenih pojaseva, ojačanje riječnih nasipa itd.. Geotekstil služi za jačanje terena odvajanje ili filtracije zemlje, dreniranje ili zaštite.
  • Kod visokogradnje Geotekstilom utvrđujemo teren odnosno štitimo ga od erozije, odvajamo ili filtriramo slojeve tla. Njime također dreniramo i štitimo hidroizolaciju . 
     

Geotekstil Mc Plus Geotekstil Mc Plus Geotekstil MC Plus

 

FUNKCIJE GEOTEKSTILA:

  • Separacija - odvaja različite slojeve materijala, sprječava njihovo mješanje između dva različita sloja tla.
  • Filtracija - zahvaljujući svojoj strukturi zadržavaju sitne čestice bez da smanjuju propusnost vode i samim time sprječava začepljenja.
  • Drenaža - skuplja višak vode iz različitih struktura i odvodi ju dalje, zadržavajući pri tome strukturu tla na mjestu. 
  • Ojačanje - obično polipropilenski Geotekstil se koristi za ojačanje zemljane strukture, zbog svoje visoke vlačne čvrstoće. Time se poboljšava čvrstoća i deformacija tla .
  • Zaštita - dobra zaštita protiv erozije zemljanih nasipa koje su uzrokovane djelovanjem rijeka.

 

Mc plus - Geotekstil  Mc plus - Geotekstil Mc Plus - Geotekstil

 

Potrebno je i važno razlikovati poliesterski geotekstil PES ( niže vlačne čvrstoće ) i polipropilenski geotekstil PP (visoke vlačne čvrstoće).

Projektant treba snimiti područje primjene, kako bi odgovarajući Geotekstil bio odabran i da u potpunosti ispuni svoju namjenu i svrhu . Geotekstil možete pronaći u svim MC Plus poslovnicama .

 

Za više informacija kontaktirajte nas na e-mail: [email protected] ili posjetite jednu od naših MC Plus poslovnica. 

 

Geotekstil MC-TEX PES-NTB; Geotekstil MC-TEX PES-NTC; MC-TEX PP