Početna Novosti Blog Sačuvajte vaš dom od vlage pomoću Texo sakupljača vlage

Sačuvajte vaš dom od vlage pomoću Texo sakupljača vlage

04. studeni 2020.

Ukloniti vlagu = zdraviji život

 

Došli su mjeseci u godini kada palimo grijanje te istovremeno provjetravamo prostorije te tako iz dana u dan „proizvodimo“ vlagu u našim prostorima. Do pojave vlage često dolazi zbog lošije izolacije zidova, naglih promjena temperature u prostorijama, te kuhanju, tuširanju, sušenju rublja…

 

Dobro je poznato kako vlaga loše utječe na naše zdravlje te nije nimalo ugodno boraviti u takvom prostoru gdje se vlaga već uhvatila za recimo zidove i prozore.

 

Texo nam nudi rješenje, ugodno oku i služi svrsi – smanjuje  vlagu u vašim domovima i sprečava pojavu plijesni. Funkcionalan, mali, dizajnerski osmišljen Texo sakupljač vlage  jednostavan je za korištenje te ne koristi nikakvo dodatno električno napajanje, te je samim time i ekološki prihvatljiv. Vlagu skuplja na principu refila odnosno soli koje na sebe vežu vlagu te se postepeno tope. Svaki takav ovlaživač u sebi sadrži posudu u koju se skuplja otopljena tekućina.

Prednosti ovog sakupljača vlage je što ga možete postaviti na bilo koje mjesto u Vašem domu gdje Vam neće smetati. Ovisno o veličini prostora i količini vlage, potrebno je prilagoditi samog sakupljača. U ponudi možete naći Texo sakupljače vlage od 450g (dostatan za 35m3) te od 1000g (dostatan za 80m3).


Preporuča se da se ovlaživač ne postavlja kod izvora grijanja, tj, radijatora te najmanje 10 cm od zida, kako bi imao nesmetanu cirkulaciju zraka.

 

Naša trgovina građevinskog materijala MC Plus osigurala Vam je dovoljnu količinu ovlaživača, te svakako svratite u Donji Stupnik gdje možete potražiti dodatne informacije o rješavanju vlage iz Vašeg doma.

 

U manje zahtjevnim vlažnim prostorima biti će dovoljno da koristite ovakve sakupljače vlage, ali ukoliko je problem veći svakako se savjetujte sa našim prodajnim predstavnicima koji će Vam dati najbolje rješenje oko rješavanja vlage te sav dodatni građevinski materijal za što bolju izolaciju možete odmah kupiti na jednom mjestu, u našoj poslovnici.