Početna Novosti Blog Tondach krovni prozori
Tondach - kompletno rješenje na jednom mjestu!

Tondach krovni prozori

Tondach krovni prozori
06. srpanj 2022.

Tondach - kompletno rješenje na jednom mjestu!
 

Iako nekima možda djeluje primamljivo i jednostavno, uređenje potkrovlja zahtijeva specifičan pristup uređenju. Izazov je baciti se u koštac renoviranja ovog dijela stambenog prostora u kojemu kosine diktiraju smjer uređenja, posebice ako se cijeli stan nalazi u potkrovlju jer su u tom slučaju neke prostorije nižih visina, pa preostali namještaj treba biti prilagođen ili, čak, izrađen po mjeri, što može stvoriti dodatni trošak.

Ugodan boravak u vašem potkrovlju ostvarit ćete sa ugradnjom Tondach glinenog crijepa, zbog prirodnih materijala koji dišu, a upotpuniti prirodnom svjetlošću sa Tondach krovnim prozorima. Rezultat je kvalitetan krov koji omogućava i veću energetsku učinkovitost, zahvaljujući troslojnim staklima koji sprječavaju ulazak hladnoće u zimskom periodu, topline ljeti te štite od vanjske buke.

Uz postojeći asortiman crijepa, te sistemske opreme koja osigurava trajnost krova, odlučili smo započeti priču sa krovnih prozora koji će se savršeno uklopiti u dizajn krova. Kod kvalitete i funkcionalnosti bilo nam je bitno da ponudimo vrhunsku toplinsku izolaciju, visoku nepropusnost, kvaku na donjem dijelu krila, optimalnu količinu svjetlosti te dugi vijek uporabe.

Popularni, jednostavni i kvalitetni modeli krovnih rješenja imaju dizajn sa zglobom na sredini njegove visine koji omogućuje ostavljanje prozora otvorenim što je idealno za vlažne prostorije poput kupaonice ili kuhinje.

Tondach prozori imaju specijalnu regulaciju, mogu se minimalno otvoriti tek toliko da propuštaju zrak, a zapravo je prozor gotovo zatvoren. To je recimo dobro u situaciji gdje biste rado imali otvoren prozor, ali vani pada kiša, ovako i dalje ulazi zrak, a kiša ne procuri. Naravno prozori se mogu po želji i zatvoriti da su zrakonepropusni.

Proizvedeni su od bora, impregnirani vakuumom te su presvučeni akrilnim lakom, a zahvaljujući centralnom ovjesu, prozor možete učvrstiti i jednostavni oprati njegovu vanjsku stranu. Nadalje, mislite i na uštedi energije. Loše izolirani prozori, unatoč dobro izoliranom krovu mogu utjecati na gubitak topline pa se tijekom zime povećaju troškovi grijanja. Osim samih krovnih prozora, u ponudi su i vanjske tende, kao i unutarnja sjenila, tako da se uvijek može kontrolirati količina svjetla koja je potrebna. Za one koji žele živjeti energetski efikasno, postoji mogućnost ugradnje i Tondach termoizolacijskog seta za okvir prozora, koji minimalizira energetske gubitke prilikom hlađenja ili grijanja potkrovlja.

Uzmite u obzir održavanje prozora jer sigurno ne želite svakih par godina investirati u njih, a pranjem i poliranjem im možete produžiti vijek trajanja. Dobra vijest je da Tondach krovni prozori imaju jamstvo od 10 godina na prozor i 20 godina na staklo.

Budući da svjetlo čuva naš bioritam, čini nas energičnima i potiče na aktivnosti, dobro je imati staklenu površinu koja će osvijetliti stambeni objekt. Ovo potvrđuju i razne studije koje su otkrile da prirodno svjetlo u kući može povećati oslobađanje hormona serotonina s pozitivnim učinkom na mentalno zdravlje. Za optimalnu količinu svjetla preporuka je da staklena površina čini najmanje 15-20 posto ukupne površine poda.

Nije bitno uređujete li dječju ili radnu sobu ili pak renovirate cijelo potkrovlje, Tondach krovni prozori svojim dizajnom i kvalitetom savršeno će se uklopiti u svaki dizajn, te vam pružati ugodno i zdravo življenje.

 

Tražite nadahnuće za svoje potkrovlje?

 

Wienereberger - Tondach  proizvode (crijep, cigla, krovni prozori) potražite u svim MC Plus poslovnicama i našem Web Shop-u. Za više informacija obratite nam se na: