Početna Novosti Blog Tondach krovni prozori
Novi element pametnog krova

Tondach krovni prozori

Tondach krovni prozori
01. rujan 2022.

Stvaranje idealne dječje sobe ili magičnog radnog prostora uz Tondach krovne prozore
 

    Početkom nove školske godine mnogi roditelji odlučuju se na preuređenje dječjih soba. Dječja soba u potkrovlju posebno je mjesto u svakom domu koje zaslužuje svu vašu pažnju. Najbitnije je da soba bude funkcionalna i prilagođena najmlađima jer se na taj način osigurava osjećaj ugodnosti.

Djeca su vezana uz svoje sobe te vole provoditi vrijeme u njoj. Zato je svakom roditelju san osigurati djetetu savršenu sobu jer djeca zaslužuju najbolje. Bilo da je riječ o pisanju domaće zadaće, druženju s prijateljima kroz igru ili razgovor, dijete treba imati zdravu klimu u prostoru, dovoljno svjetlosti i prostranosti.

Magičan pogled kroz krovni prozor učinit će odlazak na spavanje ugodnim i opuštajućim. Smirenost prije sna osigurava kvalitetno spavanje, dok buđenje uz zrake sunce koje obasjaju lice vašeg mališa, olakšat će ustajanje iz kreveta i potaknuti aktivnost.

Soba obasjana suncem uvijek će u djetetu buditi pozitivne emocije i činiti ga bolje raspoloženim. Dopustite da boravak u zatvorenom prostoru bude koristan jer boravkom pod čarobnim nebom može, osim kreativnosti, poboljšati koncentraciju i izoštriti um mališana. Time će učenje i pisanje domaće zadaće, za dijete proći jednostavnije i ugodnije. 

Uz Tondach krovne prozore osigurajte djetetu prostor u kojem će se osjećati sretno i razigrano, u kojem će uživati u boravku sa svojim prijateljima i stvarati lijepe uspomene!

    Kod uređenja prostora u kojem radimo, moramo voditi brigu i o prirodnoj svjetlosti, odnosno voditi brigu da se ne izoliramo u mračan zatvoreni prostor. Studije pokazuju kako nedostatak sunčeve energije stvaraju kod osoba depresivne misli te smanjuju koncentraciju i produktivnost. S druge strane, osobe koje u uredima imaju dosta prirodne svjetlosti, produktivniji su za 2% u odnosu na druge u zatvorenim uredima. Osim produktivnosti, pokazalo se da su usredotočeniji na posao te utroše 15% više vremena fokusirajući se na posao i dnevne zadatke, a značajan je i podatak da je u osvijetljenim uredima zabilježen 84-postotni pad simptoma naprezanja očiju, glavobolje i mutnog vida. Nemojmo zaboraviti na važnu karakteristiku prirodne svjetlosti koju najbolje postižemo sa ugradnjom krovnih prozora, a kojih Tondach ima u ponudi u 6 najtraženijih dimenzija. Njihovom ugradnjom smanjujemo i potrošnju energije te pridonosimo očuvanju okoliša! 

Ugradnjom krovnih prozora u vaše potkrovlje, stvarate savršenu kombinaciju ambijentalne rasvjete i osvjetljenja. Važno je voditi brigu o tome da se prozor ugradi blizu radne površine ili radnog stola kako bi postigli maksimalnu korist.

Osim funkcionalnosti, krovni prozori daju važan estetski moment jer se u svakom prostoru savršeno uklapaju na strop te cijelom prostoru daje novu notu. Ugradnjom više krovnih prozora, ne samo da stvarate ravnomjerniju ventilaciju i više svjetlosti, već ostvarujete simetriju u prostoru koju arhitekti preporučuju u stvaranju idealnog prostora.

Potražite u svim MC Plus poslovnicama i našem Web Shop-u cjelokupno rješenje za krov uz Tondach crijep, te pripadajuću sistemsku opremu koja osigurava trajnost krova.